Dorn gerincterápia

A Dieter Dorn által kifejlesztett manuálterápia világszerte egyre népszerűbb gerinckorrekciós módszer. A kezelés nem csupán tökéletesen biztonságos, de rendkívül hatékony is. Mindössze 2-3 alkalom után látványos javulás várható, gerinc- vagy egyéb mozgásszervi problémák esetén. Betegségek megelőzésére, illetve a már kialakult betegségek kezelésére egyaránt alkalmas.

Dorn féle gerincterápia és Breuss masszázs

A Dorn terápia egy kézzel végzett speciális ízületi korrekciós technika, melynek célja a fiziológiás, azaz a természetes, egészséges helyzetek visszaállítása. A módszer arra a szemléletre épül, hogy a gerinc területén megjelenő panaszok zöme, visszavezethető az alsó végtagokra, azok hosszbeli eltérésére.  A végtaghossz különbség miatt felborul a test egyensúlya,  károsodások jöhetnek létre az izmokban, az ízületekben, a szalagrendszerben, a belső szervek működésében, és az energia áramlásában is. 

Hogyan történik a kezelés?

A Dorn terápiával való kezelés során, először állapotfelmérés történik. A kezelés az alsó végtagok, a medence vizsgálatával folytatódik, majd a hosszkülönbség helyreállítása történik. Ezután kerül sor a gerinc csigolyáinak egyenkénti vizsgálatára és ahol blokkot észlelünk, ott  korrekciót hajtunk végre. A kezelés során lehetőségünk van az ízületek korrekciójára, az izomzat ellazítására, a gerinc mellett futó meridiánok kezelésére. Fontos hatás a  csigolyákhoz tartozó belső szerv ideg- és energia ellátásának  javítására, valamint a  pszichés működés befolyásolása is. . A páciens aktív résztvevője a Dorn terápiának, hiszen a blokkok oldásában a terapeutával együtt aktív mozdulatokat tesz.

A Dorn terápia önkorrekciós mozdulatokat is tanít (a test valamennyi ízületét érintve), melyek segítik a pácienst abban, hogy önmaga is képes legyen pozitív hatást gyakorolni a testére. A gyakorlatok végtelenül egyszerűek, jól illeszthetőek a mindennapi feladatokhoz. Néhány percet vesznek igénybe és akár a munkahelyen is elvégezhetők!

A kezelést Breuss masszázzsal egészítjük ki, mely orbáncfű olajjal végzett, lazító, lágy, porckorongot regeneráló, gerincet nyújtó masszázs. Megnyugtatja, ellazítja a kezelt területet, segítve a regenerálódást, a gyógyulást.

 

Kiknek ajánlott a kezelés?

  • mozgásszervi eredetű fájdalmak kezelésére (gerinc, nyaki-, háti-, ágyéki, keresztcsonti, farkcsonti, ) alsó vagy felső végtag ízületeinek fájdalma, izomfájdalom esetén,
  • nem kizáródott gerincsérv,
  • ízületi artrózis (pl. váll, könyök, csípő, térd, stb.),
  • reumatikus megbetegedések (subok kivételével).

Nem ajánlott a kezelés:

  • közvetlenül baleset után,
  • akut gyulladás, lázas állapot,
  • kizáródott gerincsérv,
  • súlyos csontritkulás esetén.

 

A kezelés: állapotfelmérés, manuális korrekció, önkorrekciós gyakorlatok, masszázs kb. 90 perc

 

Jelentkezem

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com